tirsdag 2. juni 2009

Purren i fokus

Okis! Nok en dag i hagen, denne gangen for å binde opp sukkertertene mens Cilje utfører sine jobbplikter... Vi har vært strålende flinke i pinsen, og forvandlet villnisset vårt til prydelige bed, med siktet og gjødslet jord. Nå er det bare å få plantene til å trives.

Purren
I følge hageoraklet vårt burde purren klippes i toppen når den plantes, da blir den tykkere og frodig- enn lang og pistrete. I tillegg må vi sørge for at jorda rundt i bedene våre er porøs og luftig, ditta er håndraka ypperlig for - førøvrig bra biceps trening har jeg oppdaget. Etterhvert kan vi løsne jorda rundt purren med jevne mellomrom slik at den får plass til å legge på seg.

Solbæren
Solbærplanten vår- og ironisk nok stikkelsbærplanten - er svært triste. Her må vi ta ett viktig valg Cilje... Kjører vi økojordbruk? Eller er prestasjon og glamour viktig? Fullgjødsel gir visstnok den ekstra wow-effekten, samtidig som fremtiden ligger i våre hender... Denne eksistensielle diskusjonen burde vi nok ta over ett glass rødvin med pro og con lister.
Har safe'an nå med hønsegjødsel og masse vann... Vi burde visstnok klippe den litt også.

Salaten og kasser
Vi velger jo helst ikke de enkleste løsningene, slik bygger vi opp ett bredt kompetansefelt, samtidig som hageflekken vår fort blir et rom for hånlige kommentarer. Vi har altså valgt, eller det vil si Cilje, den vanskeligste salaten i følge orakelet. Veldig god smak på den, men vanskeligst på grunn av grunne røtter... Roma(n)salat? Er det riktig Cilje? Vi har i hvertfall plantet de i en kasse, så nå er de litt mer beskyttet mot snegler. Vi kunne bare strø litt sneglegift oppe på jorda i blandt salaten. Vi krysser fingrene for masse sol og bugnene salathoder!

Og kasser kan vi visstnok kjøpe for 49,- stk på "rammer og paller" - montro om det var omvendt? - på Danmarksplass.

Gjødsling
Vi må gjødsle hver tredje uke, og sile jorda hver vår. Dette må jo gi resultater?!?

Peace!

1 kommentar:

  1. Glamour og parsell hører sammen. Gofor it!!!

    SvarSlett