mandag 1. juni 2009

En etterlengtet oppdatering

En måned har gått, og mens vi har lest til eksamener, reist til Helsinki, drukket champagne, tenkt og snakket om hagen, har gresset i parsellen vokst og vokst. Ambisjonene våre dette året har vært å få en frodig parsell, og da vi kom i går (etter en måneds fravær) møtte vi en 25kvm med tett gress. Til livet!
Cilje hadde startet arbeidet med en liten hagesaks, og hadde klippet seg en liten sti inn i krattskogen. Det var bare å ta frem machetene og hugge oss vei. Vi har desverre ingen før-bilder for vi ble så perplekse, men underveis- og etter-dokumentasjon kommer!

Parsell juni Cilje jobber hardt med silen, og har bare 24 kvm jord igjen.

Fjellvettregel nr. 5
Som Severin Suveren sier er det ikke flaut å spørre om råd, samtidig tilsier erfaringen at det å ta i mot råd som oftest resulterer i merarbeid. Nå som gresset var borte trodde vi at veien videre var grei snøring, men dengang ei. De som kan dette sier at jorda på flekken vår er dårlig, og at vi må blande inn ny jord og fullgjødsel, samt sile den gamle slik at den blir mer porøs og finkornet. Det blir med andre ord hardt arbeid i dag....

Purren- en luksusartikkel
Purren vi plantet purre for tre år siden har enda ikke nådd butikk størrelse. Vi har lenge forskjøvet skylden over på lidl som solgte frøene, men fikk i går konstatert at problemet ligger hos oss. Purre trenger porøs jord for å kunne utvide seg, derfor må vi sile jorda og løsne jorda underveis. Men det må vi gjøre med nye purreplanter- tre år gamle purrer smaker visstnok ikke så godt... Men de skal være pene når de blomstrer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar