tirsdag 2. juni 2009


Etter timer med svetting og ljåsvinging.

Her et lite utvalg av hva Silja har hatt i vinduskarmen sin de siste ukene.


Her fikk du se et par bilder fra Søndagens jobbing, fikk som nevnt i et tidligere innlegg ikke tatt førbilder av all gresset som skjulte parsellen vår, men knipset litt etter den værste jobben var unnagjort.
Som dere ser utfra ene bildet er løpstikken og gressløken våre trofaste gode venner, år etter år. Har forhørt meg litt rundtomkring om hva egentlig løpstikke egner seg best å brukes til.


Lærte at løpstikke kan vist være vanndrivende og bra for fordøyelsen. Den kan vist også hindre væskeansamlinger i kroppen og bidra til å fjerne giftstoffer.

Noen sier vist også at det skal være en kjærlighetsurt som vistnok skal vekke kjødets drifter.


Krydderte
Rosmarin, salvie, timian, basilikum, karvefrø, løpstikke og korianderfrø. 1 ts av hver( friske urter eks. 2 greiner med blad av hver. Av tørket blanding: 1 ts pr. kopp kokende vann.


Løpstikke og hvitløkssmør
Litt mykt smør
Litt gressløk
Et par fedd hvitløk
litt sitronsaft
1-3 bladet hakket løpstikke

Løpstikkesalt

2 dl grovt salt

1 stor dusk løpstikke

3 stilker gresk oregano

1 stor dusk frisk salvie

1 helt nytt hvitløk

1 neve timian

Slik gjør du:Plukk krydderurtene, løpstikken kan kjøres med de bløte stilkene, pill hvitløken for de ytterste hinner, og skjær den i 8 stykker. Kjør det hele i foodprocessor til urtene er knust og saltet stadig er helt. Bre blandingen ut på et fat og tørk det i solen. Oppbevar saltet på tette glass når blandingen er helt tørr.

Kilde: Gourmanderiet

Da har iallefall jeg blitt litt inspirert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar