onsdag 29. juli 2009

Planlegging av 2010-sesongen er i gang....

Da er gresset klippet og bedene luket, ser i allefall bedre ut. Pga mye stein og jord i parsellen har vi fått forbud mot å bruke motordrevne gressklippere på flekken vår. Har vist klart å ødelegge en klipper i år. Så da blir det frem med den gode gamle gressklipperen der man faktisk må bruke endel muskelkraft for å komme seg fremover. Siden gresset var så pass høyt nå måtte ljåen også svinges et par runder, samt på de mest utilgjengelige stedene var det bare å legge seg ned på kne og ta frem saksen. Begynner snart å vurdere å gruslegge hele plenen, som nevnt tidligere har vi jo fått varige mèn fra tidligere klipperunder, fra Bjørnekjeksen, og kjenner det verker i kroppen etter å ha sitter på huk i noen timer med hagesaksen : ) Hva gjør man ikke for at det skal se fint ut...

Har også begynt å få noen ideer til 2010-sesongen. Silja, tror nok vi må ut på tur å lete etter kasser, kan nok være lurt å bygge bedene litt opp i høydene, så kanskje vi klarer å redde enda litt mere fra å gå i gapet til sneglene. Etter 3 uker ferie med bilkjøring gjennom Danmark, Tyskland(har vel egentlig ikke så mye inntrykk av Tyskland, da vi bare suste forbi nedover Autobahnen) og Frankrike har jeg fått kikket litt på hager og planter. Så nå har jeg en del forslag på planter som er fine, og tror i allefall at skal være nogenlunde lett å dyrke frem. Så løpet av August måned tror jeg nok vi må ha en idemyldrekveld med rødvin fra Bretagne der vi smaker på våre flotte grønnsaker fra årets avling :)

I Bretagne var det mye flotte Hortensia i alle hager og grøftekanter, viste ikke at de kom i så mange flotte farger. Så tror nok vi må få plass til en til neste år.



Har og fått tillatelse til å grave opp busker med gule bringebær fra en tomt det snart skal bygges på, så tror kanskje vi må ha en ekskursjon til Åsane når du kommer hjem Silja, der vi kan se hva som kan være aktuelt å plukke med seg.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar