onsdag 22. juli 2009

Det har begynt å vokse..

Etter 3 ukers ferie fra parsellen forventet jeg å komme tilbake til en ugresshaug med dusinvis av glupske snegler, men den gang ei. Eller sneglene var der til en viss grad, men etter 10 minutters klipperunde av brunsnegler så egentlig ikke hagen så værst ut. Salaten var tilogmed begynt se spiseklar ut. Eneste som nok ikke lar seg redde, og ganske synd er det, siden Silja har lagt sin sjel i å få de til i år, er sukkerertene, vi får krysse fingrene for neste år på de! Jordbærene var deilige og søte, og alt det andre stod flott å strekte seg etter sola. Har vel kanskje hjulpet med et par gode regnskyller. Så snart er det bare å sette igang med innhøstingen. Skal komme med noen bilder løpet av dagen, slik at man kan få sett at fingrene våre (Silja skal få den største applausen her!) kanskje har en tendens til å være litt lysegrønne i allefall.

Tror nok dette går mot den fineste sommeren i parsellen, hjalp å få inn litt farger i form av blomster.

Så nå er årets første hjemmelaget syltetøy i kjøleskapet og venter på at Silja og guttene skal komme tilbake fra ferie, da blir det blåbærsyletøy og nystekte pannekaker!

Blåbærsyltetøy er det enkleste å lage:

Nyplukket og rensket blåbær helles i en bolle, man tilsetter ønsket mengde sukker, til en halv liter blåbær bruker jeg ca 100 – 150 gr sukker. Alt etter hvor søtt man vil ha det. Press og rør dette en stund, vips, så har du deilig nyrørt syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar